Kako deluje Imunoglukan P4H®?

Imunoglukan®

Imunoglukan® je naravni bioaktivni polisaharid (beta-(1,3/1,6)-D-glukan), izoliran iz gobe bukov ostrigar (Pleuratus ostreatus). Za to, da beta-glukan dejansko deluje v organizmu, ga je treba izolirati iz gobe in prečistiti.

Vitamin C

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca, kože, kosti, zob, dlesni in žil. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju. Povečuje absorpcijo železa in prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E.

Dovzetnost telesa za okužbe je večja, kadar smo utrujeni in izčrpani, zato je jemanje vitamina C priporočljivo tako preventivno kot v času okužbe.

Cink

Cink je element v sledovih, ki usmerja več kot 300 encimskih procesov. Cink prispeva k ohranjanju zdrave kože, kosti, las in nohtov ter k ohranjanju vida. Ima vlogo pri sintezi DNK, pri presnovi kislin in baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in mikrohranil. V raziskavah pri starejših ljudeh, ki so zboleli za pljučnico, so odkrili pomanjkanje cinka.

Cink vsebujejo Imunoglukan P4H® kapsule, Imunoglukan P4H® ACUTE in Imunoglukan P4H® ACUTE Junior

Imunoglukan P4H® ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® le po posvetu z zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.