Imunski sistem in bakterijske okužbe - Imunoglukan P4H

Bakterijske okužbe

Bakterije so velika skupina enoceličnih in večinoma mikroskopskih živih organizmov, z razmeroma preprosto celično strukturo. V našem telesu imamo večje število raznih bakterij, ki praviloma živijo v sožitju. Če se zaradi različnih dejavnikov poruši ravnotežje se pojavi bakterijska okužba.

Antibiotike nam zdravnik predpiše, ko imamo bakterijsko okužbo. Pogosto zdravljenje z antibiotiki nas lahko pripelje do odpornosti na antibiotike (to pomeni, da antibiotik nima več učinka).

Antibiotik lahko poruši ravnotežje med bakterijskimi vrstami v telesu, zato se lahko ljudje, ki pogosto jemljejo antibiotike, znajdejo v začaranem krogu (nove okužbe kmalu po prenehanju jemanja antibiotika).

Sami si lahko pomagamo tako, da poleg antibiotične terapije uživamo zdravo hrano in živila z vitaminom C in cinkom, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Jemanje Imunoglukana P4H je med zdravljenjem z antibiotiki priporočljivo, saj je telo izčrpano zaradi bolezni in tudi antibiotikov, Imunoglukan® z vitaminom C pa prispeva k zmanjševanju izčrpanosti

Preberite tudi: