Uredništvo Defendyl-Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Domov>Imunoblog>Zanimivo> Otroci in prehlad

Otroci in prehlad

Prehladi in druge okužbe dihalnih poti so najpogostejši razlog za izostanek iz vrtca ali službe. V šolah in vrtcih se prehladi in kašelj zlahka širijo od otroka do otroka. Otroci se v primerjavi z odraslimi večkrat nalezejo prehlada tudi zato, ker njihova telesa še niso utegnila zgraditi ustrezne imunosti – ob vsaki virusni okužbi telo vzpostavi imunost na novi virus.

 

 

Kdaj k zdravniku?

Pediatri in splošni zdravniki so med zimskimi meseci izredno zasedeni, saj imajo veliko obiskov zaradi manjših obolenj, kot sta kašelj in prehlad. V večini primerov vam zaradi prehlada ali kašlja ni treba na pregled k zdravniku, saj vam glede najprimernejšega zdravljenja lahko svetujejo v lekarni.

Otroci zbolijo za prehladom tudi do osemkrat na leto.

90 odstotkov okužb dihalnih poti povzročijo virusi

Ljudje pogosto pričakujejo, da bo zdravnik za kašelj ali prehlad predpisal antibiotike. V večini primerov antibiotiki ne bodo imeli učinka in je najbolje, da se skrijete pod odejo, veliko pijete ter se prepotite. Kadar je imunski odziv šibak, lahko pri izboljšanju naravne odpornosti telesa pomaga naravni imunomodulator, kot je Imunoglukan®.

Ste vedeli?

Za otroke staršev kadilcev je bolj verjetno, da jih bo pestil kašelj oziroma prehlad.

Defendyl-Imunoglukan P4H® ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® le po posvetu z zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.