Uredništvo Defendyl-Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Domov>Imunoblog>Zanimivo> Kaj imata skupnega pikapolonica in imunski sistem?

Kaj imata skupnega pikapolonica in imunski sistem?

Pikapolonice so izredno priljubljena in koristna bitja. So sinonim rodovitnosti, saj se prehranjujejo s škodljivci na vrtovih in poljih. Že naše babice so vedele, da pikapolonice prinašajo srečo, tako da se si le zaželite kaj lepega, ko vam naslednjič s prsta odleti v nebo. 

 

 

Pikapolonice in imunski sistem

Verjetno ste že opazili, da je zaščitni znak Imunoglukana P4H® pikapolonica. Podobno kot pikapolonice na vrtovih in poljih požrejo žuželke, ki napadajo rože in zelenjavo, tudi celice imunskega sistema požirajo in uničuje vsiljivce (viruse, bakterije, parazite), ki napadajo naše telo. Izdelki Imunoglukan P4H® z naravnim Imunoglukanom, vitaminom C in cinkom podpirajo delovanje imunskega sistema, da je bolje pripravljeno na uničevanje vsiljivcev. S tem prispevajo k hitrejšemu okrevanju, ko že zbolimo in vzdrževanju telesne odpornosti.

7 dejstev o pikapolonicah

1. Pikapolonica ali polonica?

Pikapolonica izvira iz družine polonic. Na svetu je skoraj 5000 različnih vrst polonic, pri nas pa jih najdemo okoli 60. Pikapolonice so le tiste polonice, ki imajo točno 7 pik.

2. Ali nam pike povedo, koliko je pikapolonica stara?

Ne! Pikapolonice imajo različno število pik. Nekatere pikapolonice imajo celo 24 pik, čeprav večina pikapolonic živi le do enega leta, število pik se s staranjem ne spreminja, pikapolonice pik ne morejo pridobiti ali izgubiti. Je pa res, da pike s časom bledijo.

3. Pikapolonica je hrošč

Pikapolonice so hrošči, ki živijo dlje od večine žuželk. Odrasle pikapolonice živijo običajno od 3 do 9 mesecev. Nekatere pikapolonice pa lahko živijo celo 2 ali 3 leta!

4. Bojne barve pikapolonic

Narava je razvila edinstven svarilni barvni sistem. Rdeča, rumena in črna barva sporočajo plenilcem, da so živali neokusen ali celo strupen plen. Pikapolonice so rdeče in imajo črne pike ter grenko kri, ki večini napadalcev ne tekne.

5. Pikapolonice so najboljše prijateljice vrtnarjev

Pikapolonice so najboljše prijateljice vrtnarjev, ker rade jedo žuželke, ki lahko škodijo rastlinam. Še posebej jim teknejo listne uši. Ker so pri iztrebljanju škodljivcev zelo učinkovite, jih pogosto uporabljajo celo za biološko kontrolo škodljivcev na vrtovih in poljih namesto umetnih pesticidov.

6. Hitrost pikapolonice

Največja hitrost večine pikapolonice je 24 kilometrov na uro. To pomeni, da so precej počasnejše od večine žuželk. Za primerjavo, nekateri kačji pastirji lahko letijo skoraj 100 kilometrov na uro! Hitri pa so zamahi pikapoloničinih kril, med letom krila zamahnejo kar 85-krat na sekundo.

7. Pikapolonice v vesolju

Ameriška vesoljska agencija NASA je leta 1999 v vesolje poslala 4 pikapolonice in listne uši, da bi preizkusila njihovo gibanje v breztežnostnem prostoru. Pikapolonice so simpatično poimenovali po skupini The Beatles (v prevodu Hrošči), na krovu so bili John, Paul, Ringo in George. Pikapolonice so polet preživele in pojedle listne uši tudi v nedomačem okolju mikrogravitacije. Pikapolonicam vesolje ustreza!

Defendyl-Imunoglukan P4H® ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® le po posvetu z zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.