Nadja Ott, mag. farm., regionalni produktni vodja za Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Domov>Imunoblog>Imunoglukan P4H®> Imunoglukan P4H® – zanesljiva pomoč že 10 let

Imunoglukan P4H® – zanesljiva pomoč že 10 let

Imunoglukan P4H® že desetletje omogoča otrokom in odraslim, da lažje prebrodimo zelo pogoste okužbe dihal, predvsem v zimskem obdobju.

Imunoglukan P4H® je prehransko dopolnilo, ki vsebujejo naravni bioaktivni Imunoglukan®, vitamin C in cink. Na voljo je v več kot 20 državah.

 

 

Izdelki so plod več kot 30 let raziskovanj, na podlagi katerih je bilo objavljenih več kot 30 znanstvenih člankov, ki potrjujejo njegovo učinkovitost in varnost tudi pri večmesečni uporabi. V teh raziskavah je bilo vključenih kar prek 1400 otrok iz različnih evropskih držav.

Glavna sestavina Imunoglukan P4H® v tekoči obliki in kapsulah je naravni bioaktivni polisaharid Imunoglukan®, ki je visokoprečiščen, standardiziran izolat iz gobe bukov ostrigar (Pleurotus ostreatus). Proizvaja ga podjetje Pleuran v Bratislavi na Slovaškem.

Bukov ostrigar je lesna goba, pogosta tudi pri nas, in je zelo cenjena v kulinariki. Najdemo jo na deblih in štorih listavcev, zlasti na bukvi, pa tudi na divjem kostanju, brestu in orehu. Ime »ostrigar« je dobil po svoji školjkasti obliki. V tovarni tedensko predelajo 1 tono svežih gob od pridelovalcev, ki jih sicer gojijo predvsem za prehransko industrijo držav zahodne Evrope. Gobe obdelajo po posebnem postopku in iz njih izolirajo patentirano bioaktivno substanco Imunoglukan®.

Proizvodnja izdelkov Imunoglukan P4H® poteka pri proizvajalcih, ki so sicer specializirani za proizvodnjo zdravil in zagotavljajo kakovost v skladu z ustreznimi standardi. Vsaka serija končnega izdelka ima analizni certifikat o kakovosti in vsebnosti sestavin (Imunoglukan®, vitamin C in cink), ki je na željo dostopen tudi širši javnosti. Vsebnost sestavin redno preverjamo v zunanjih laboratorijih. Vsi naši izdelki so podvrženi rednim letnim pregledom zdravstvenega inšpektorata.

Visokokakovostni izdelki Imunoglukan P4H® so odlično terapevtsko orodje v rokah zdravnikov in farmacevtov pri krepitvi imunskega sistema otrok in odraslih. 

Že več kot 10 let je eden najbolje prodajanih izdelkov za krepitev imunskega sistema in prvi izbor pediatrov pri otrocih s pogostimi okužbami dihal.* Imunoglukan P4H® je tudi št. 1 med izdelki za odpornost za otroke na slovenskem trgu.**

 

Reference:

* Entrapharm, raziskava o svetovanju izdelkov za samozdravljenje pri okužbah dihal in prebavil, Slovenija, julij 2014
** E-pharma, marec 2019

Imunoglukan P4H® ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® le po posvetu z zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.