Jelena Novaković, mag.farm.
Domov >Imunoblog >Strokovno > Imunoglukan P4H – zaščita pred virusi

Imunoglukan P4H – zaščita pred virusi

Močan imunski sistem je ključen za obrambo našega telesa. Imunost sodi med najpomembnejše nosilce našega zdravja, ščiti telo pred vdorom virusov in napada tiste, ki jim uspe vdreti v naše telo. Da bi ohranili močan imunski sistem, moramo predvsem poskrbeti za zdrav način življenja: dobro telesno kondicijo, primerno prehrano in dovolj počitka. Vzemimo si nekaj časa zase vsak dan, za rekreacijo ali sproščanje, brez slabe vesti, saj nikoli prej ni bilo bolj nujno paziti nase in svoje najbližje.

Kadar je imunski sistem oslabljen zaradi povečanega psihičnega in fizičnega stresa, povečanega števila bolnih v našem okolju ali po preležani okužbi, je dobro, da ga okrepimo z naravnimi pripravki, ki dokazano učinkovito vplivajo na krepitev imunskega odziva. Jemanje teh izdelkov priporočajo preventivno, pa tudi v času okužbe, da bomo svojemu telesu omogočili krajše trajanje bolezni, hitrejše okrevanje in se zaščitili pred novimi okužbami.

Imunoglukan P4H® vsebuje naravni Imunoglukan® iz gobe Pleurotus ostreatus, vitamin C in cink. Priporoča se jemanje Imunoglukana P4H®, kadar je treba okrepiti imunski odziv in ponovno spodbuditi protivirusno zaščito.

Izdelki Imunoglukan P4H® so bili v številnih kliničnih preskušanjih dokazano učinkoviti pri različnih okužbah dihal, ki jih najpogosteje povzročajo virusi (kot so rinovirusi, adenovirusi, koronavirusi …). Izdelki Imunoglukan P4H® vsebujejo sestavine, ki uspešno spodbujajo naš imunski odziv na različne načine in nas tako ščitijo pred okužbami, v katere lahko vštejemo tudi COVID-19. Evropski imunologi so vitamin C in D, cink in naravne imunomodulatorje (omenjajo se imunomodulatorji iz vrst Pleurotus ostreatus) prepoznali kot dobre preventivne ukrepe pred okužbo COVID-191.

Imunoglukan P4H® je učinkovit preventivno in tudi med okužbo. Zagotavlja podporo imunskemu sistemu po preboleli okužbi, kadar je telo oslabljeno in še poseben občutljivo na napade novih virusov in bakterij iz našega okolja.

Z Imunoglukanom boste virusom pokvarili načrte.

 

1 Jesenak M. et al. Front Cell Infect Microbiol 2020

Imunoglukan P4H® ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® le po posvetu z zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.