Uredništvo Imunoglukan P4H<sup>®</sup>
Domov>Imunoblog>Zanimivo> Bodite zdravi skozi celo leto in uživajte življenje

Bodite zdravi skozi celo leto in uživajte življenje

Živeti preprosto življenje, biti zadovoljen in srečen ter ne preveč zaskrbljen in prestrašen je prava umetnost. Vsakodnevno se obremenjujemo z nepotrebnimi skrbmi, kako bi naredili stvari še bolje, zaslužili še več, bili več skupaj z družino, uredili vse svoje službene obveznosti ter pri tem ne bili še utrujeni. To je preprosto nemogoče! Vse to je za naše telo stres, ki vpliva na naše zdravje.

Ponujamo vam nekaj predlogov, kako najbolje poskrbeti zase in skrbno izkoristiti vsak dan.

1. Poskrbite za zdravo in uravnoteženo prehrano

Vsak dan si pripravite redne in uravnotežene obroke, ki vsebujejo ogljikove hidrate (sadje, zelenjava, žita), beljakovine (mlečni izdelki, meso, jajce, stročnice) ter zdrave maščobe (ribe, oreščki, semena). Pri kupovanju hrane pa naj velja zavedanje, da lokalna, domača hrana vsebuje veliko več hranil, kot tista, ki je pripotovala nekaj tisoč kilometrov. Na žalost, ni na voljo živila, ki bi nas zaščitilo pred virusom. A kljub temu obstajajo živila, ki znatno okrepijo imunski sistem.

Med njimi so na prvem mestu borovnice. Bogate so z antocianini, vrsto flavonoidov, ki vplivajo na imunski sistem.

Še boljša izbira je temna čokolada, ker je bogata z antioksidanti, ki pomagajo pri krepitvi imunskega sistema in zaščiti celic pred prostimi radikali. Čeprav ima veliko koristi, je potrebno zmerno uživanje, saj vsebuje veliko kalorij in nasičenih maščob. Nikakor pa ne smemo pozabiti zelenjave, predvsem špinače in brokolija, ki vsebujeta pravo malo »morje« vitaminov in mineralov. Ne pozabite piti vode!

Voda je vir življenja in osnovno gorivo našega organizma. Iz hrane v povprečju dobimo 1000 ml vode na dan, za normalno delovanje pa je potrebujemo še najmanj 2 litra (35 ml na kilogram telesne teže). Pomislite, ali je popijete dovolj?

2. Gibanje v naravi

Visoke temperature in sonce nas privabljajo, da čim več časa preživimo v naravi. Odlična priložnost, da ga izkoristimo za družinske aktivnosti. Zraven druženja in uživanja drug ob drugem pa je veliko pozitivnih vplivov na zdravje in krepitev imunskega sistema. Na prvem mestu bi izpostavila duševno zdravje, ki je povezano z družinsko srečo, ljubeznijo in željo biti drug ob drugem. Duševno zdravje je osnova za polno in zdravo življenje.

Na drugem mestu pa lahko izpostavimo prednosti gibanja in uživanja na svežem zraku. Z redno telesno aktivnostjo upočasnimo sproščanje stresnih hormonov, ki nas v daljšem obdobju ščitijo pred najrazličnejšimi boleznimi. Zavedati se moramo, da je stres najmočnejši zaviralec imunskega sistema. Še ena zanimivost: redna zmerna vadba deluje protivnetno. Študije kažejo, da redno aktivni ljudje manj pogosto zbolevajo zaradi okužbe zgornjih dihalnih poti. Iz tega lahko potrdimo, da aktivnosti krepijo imunski sistem.

Na koncu niso leta življenja, ki štejejo, ampak dejstvo, koliko življenja je bilo v teh letih. – Abraham Lincoln

3. Skrbite za higieno

Virusi prežijo na nas na vsakem koraku, v trgovini, javnem prevozu, hrani itd. Šele ko zbolimo za virusno okužbo, spoznamo, da so virusi tukaj, zdaj in povsod. Zato nam preostane samo redno umivanje rok in razkuževanje stvari, ki se jih pred nami dotikajo drugi. Če smo prehlajeni, moramo poskrbeti tudi za higieno kašlja z nošenjem maske.

Vsak dan si vzemite čas zase. Pomembno je, da se znate umiriti in si dnevno vzeti nekaj trenutkov zase. Ni pomembno, ali je to zjutraj, čez dan ali zvečer. Ustavite se, premislite, kako ste preživeli dan, in pomislite, za katere stvari ste hvaležni. Ne potrebujemo veliko, mar ne?

4. Uživanje prehranskih dopolnil lahko uspešno pomaga pri krepitvi našega zdravja

Vsakodnevni hiter tempo življenja pušča posledice. Največkrat to opazimo z razpoloženjem in notranjim nemirom. Vse te težave lahko kažejo na porušen imunski sistem in nujno ukrepanje. Saj veste, virusi veliko močneje prizadenejo šibkejše. Izbiramo lahko med vitaminom C, D, beta-glukani, mlečnokislinskimi bakterijami, ki regulirajo črevesno mikrofloro, in drugimi. Izdelki iz skupine Imunoglukan P4H® vsebujejo naravni polisaharid Imunoglukan®, ki je izoliran iz gobe bukov ostrigar, vitamin C in cink. Priporočamo jih vsem, ki pogosto zbolevajo, se hitro izčrpajo in so izpostavljeni psihičnemu ali fizičnemu stresu.

Različne bolezni in epidemije, ki jih povzročajo virusi, nas opozarjajo, da moramo skrbeti, da smo krepkega zdravja. Naj bo to čas za spremembe. S kakovostnim načinom življenja, odgovornostjo in ljubeznijo v ospredje postavimo sebe in svoje najbližje. Naj vsak dan ustreza sloviti misli: Carpe diem!

Imunoglukan P4H® ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® le po posvetu z zdravnikom. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.