Imunoglukan P4H® kapsule

Prehransko dopolnilo z Imunoglukanom ter vitaminom C in cinkom, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Imunoglukan P4H® priporočamo vsem, ki pogosto obolevajo, se hitro izčrpajo in so izpostavljeni psihičnemu ali fizičnemu stresu. Imunoglukan P4H® kot sestavni del raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja ugodno vpliva na odpornost telesa, ki zaradi izčrpanosti, jemanja antibiotikov ali dolgotrajne bolezni oslabi.

Sestava kapsul

Imunoglukan P4H® kapsule vsebujejo naravni bioaktivni polisaharid Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan), vitamin C in cink.

1 kapsula vsebuje: 
Imunoglukan® 100 mg 
Vitamin C 60 mg 
Cink 5,0 mg

Imunoglukan® je naravni bioaktivni polisaharid (beta-(1,3/1,6)-D-glukan), izoliran iz gobe bukov ostrigar (Pleuratus Ostreatus). V telesu se obnaša kot vlaknina, saj ga telo ne more prebaviti (video prikaz delovanja). 

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca, kože, kosti, zob, dlesni in žil. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju. Povečuje tudi absorbcijo železa in prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E. 

Ker je dovzetnost telesa za okužbe večja, kadar smo utrujeni in izčrpani, je torej jemanje vitamina C priporočljivo tako preventivno kot tudi v času okužbe.

Cink prispeva k ohranjanju zdrave kože, kosti, las in nohtov ter pri ohranjanju vida. Ima vlogo pri sintezi DNK, pri presnovi kislin in baz, ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in mikrohranil.


Način uporabe

Za podporo delovanju imunskega sistema je priporočljivo jemanje Imunoglukana P4H® vsaj 2-3 mesece. Pri povečanih potrebah jemljite prve 3 dni po 3 kapsule. Imunoglukan P4H® lahko neprekinjeno jemljete tudi 6 mesecev in več. 

Priporočamo vam, da Imunoglukan P4H® jemljete na prazen želodec zjutraj pol ure pred zajtrkom ali zvečer pred spanjem.

1 škatla vsebuje 30 kapsul. Kapsul ne žvečite. Vzemite jih s kozarcem vode in pogoltnite cele. Jemanje na prazen želodec je pomembno, saj imunske celice na ta način hitreje prepoznajo molekule imunoglukana.

Imunoglukan P4H® je naraven, njegova varnost pa je preverjena s kliničnimi raziskavami pri otrocih, starejših od 1 leta, in pri odraslih. Primeren je za vso družino, za diabetike in osebe z alergijami. Ne vsebuje glutena in laktoze.

Otroci in mladostniki do 14. leta lahko uživajo Imunoglukan P4H® po nasvetu zdravnika ali farmacevta.

Otrokom in odraslim, ki jim bolj ustreza tekoča oblika, je na voljo tudi Imunoglukan P4H® junior

» Navodilo za uporabo (.pdf)

Izdelek je na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah. Naročite ga lahko tudi prek naročilnice na spodnji povezavi:


Opozorilo

Imunoglukan P4H® kapsul ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® kapsule le po posvetu z zdravnikom.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Imunoglukan P4H® kapsule za otroke, mlajše od 3 let niso primerne. Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminskih, vitaminsko mineralnih in/ali mineralnih izdelkov se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.