Imunoglukan P4H® junior

Prehransko dopolnilo v tekoči obliki, ki vsebuje naravni Imunoglukan® in vitamin C. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Imunoglukan P4H® priporočamo vsem, ki pogosto obolevajo, se hitro izčrpajo in so izpostavljeni psihičnemu ali fizičnemu stresu. Imunoglukan P4H® kot sestavni del raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja ugodno vpliva na odpornost telesa, ki zaradi izčrpanosti, jemanja antibiotikov ali dolgotrajne bolezni, oslabi.

Imunoglukan P4H® junior je namenjen otrokom in odraslim, ki jim bolj kot kapsule ustreza tekoča oblika. 

Imunoglukan P4H® je naraven, njegova varnost pa je preverjena s kliničnimi raziskavami pri otrocih, starejših od 1 leta, in pri odraslih.

Imunoglukan P4H® je primeren za vso družino, za diabetike in osebe z alergijami. Ne vsebuje glutena in laktoze.

Sestava

Imunoglukan P4H® junior vsebuje naravni bioaktivni polisaharid Imunoglukan® (beta-(1,3/1,6)-D-glukan) in vitamin C.

1 ml vsebuje:
Imunoglukan® 10 mg
Vitamin C 10 mg 

Imunoglukan® je naravni bioaktivni polisaharid (beta-(1,3/1,6)-D-glukan), izoliran iz gobe bukov ostrigar (Pleuratus Ostreatus). V telesu se obnaša kot vlaknina, saj ga telo ne more prebaviti (video prikaz delovanja).

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca, kože, kosti, zob, dlesni in žil. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju. Povečuje tudi absorbcijo železa in prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E.

Ker je dovzetnost telesa za okužbe večja, kadar smo utrujeni in izčrpani, je torej jemanje vitamina C priporočljivo tako preventivno kot tudi v času okužbe.

Način uporabe

Za podporo delovanju imunskega sistema jemljite po 1 ml tekočine/5 kg telesne mase, enkrat na dan, vsaj 2 do 3 mesece.

Teža Dnevni odmerek   Povečan dnevni odmerek 
10 kg 2 ml 4 ml
15 kg 3 ml 6 ml
20 kg 4 ml 8 ml
25 kg 5 ml 10 ml
30 kg 6 ml 12 ml

Pri povečanih potrebah jemljite prve tri dni dvojni odmerek. Steklenički je priložen lonček za odmerjanje.

Imunoglukan P4H® lahko jemljete neprekinjeno tudi 6 mesecev.


Imunoglukan P4H® junior vzemite na prazen želodec zjutraj pol ure pred zajtrkom ali zvečer pred spanjem. Jemanje na prazen želodec je pomembno, saj imunske celice na ta način hitreje prepoznajo molekule Imunoglukana. Pred uporabo stekleničko dobro pretresite.

» Navodilo za uporabo (.pdf)

Izdelek je na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah. Naročite ga lahko tudi prek naročilnice na spodnji povezavi:

Opozorilo

Otroci in mladostniki do 14. leta lahko uživajo Imunoglukan P4H® po nasvetu zdravnika ali farmacevta.

Imunoglukan P4H® ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunoglukan P4H® le po posvetu z zdravnikom.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.